Welkom bij de Ronde van Limburg

De stichting heeft als doel om te investeren in de jeugd en daarmee de toekomst van het Nederlands wielrennen. De wedstrijden van de Ronde van Limburg en Omloop van de Maasvallei geven aan wielertalenten de kans om zich sportief te meten met leeftijdgenoten op uitdagende parcoursen in wielerprovincie Limburg.

De Ronde van Limburg is de oudste provinciale klassieker en een van de oudste van Nederland en wordt op de zondag van het eerste weekend van juni gereden. In deze wielerkoers rijden eliterenners zonder contract en belofterenners (19-23 jaar) een ronde door het Zuid-Limburgse heuvelland gevolgd door een aantal lokale rondes.

De Omloop van de Maasvallei bestaat uit twee koersen, een wedstrijd voor nieuwelingen (15-16 jaar) en een wedstrijd voor junioren (17-18 jaar). De Omloop biedt de renners een lokale ronde met een aantal venijnige beklimmingen met de finish op de kasseien van de Maasberg. Beide wedstrijden worden georganiseerd op de zaterdag van het eerste weekend van juni.

Noteer dus alvast 4 en 5 juni 2016 in uw agenda! Via deze website houden we u op de hoogte over actuele ontwikkelingen.

Nieuws

Ronde van Limburg verlegt finish naar Genhout

De 66ste editie van de Limburgs’ oudste wielerklassieker, de Ronde van Limburg, zal op zondag 5 juni worden verreden. Dit jaar zal voor de eerste keer de finish worden getrokken in de Hubertusstraat in het centrum van Genhout. De start blijft ...

Finish
Lees meer...

Nieuwe Finish 66ste Ronde van Limburg

Jarenlang – sinds 2008 – vond de finish van de Ronde van Limburg plaats op de befaamde Adsteeg in Beek. Ondanks de mooie finishes was de entourage –voornamelijk door praktische beperkingen- echter niet optimaal. In goed overleg met de Gemeente ...

Logo_2016_Verticaal
Lees meer...