10/06 > 12/06/2022

PARTNER, SPONSOR & NAAMGEVER

GroenLeven de naamgever van Ronde van Limburg

Duurzame energieoplossingen voor nu én later.

De 70e editie van de Ronde van Limburg wordt een bijzondere, want voor het eerst is de lange historie wordt de fameuze wielerklassieker verreden met een naamsponsor. Op 12 juni zal de wedstrijd in Beek van start gaan als de GroenLeven Ronde van Limburg. Daarmee breidt het Friese bedrijf, dat marktleider is in grootschalige zonne-energie projecten, zijn rol als wielersponsor in Limburg uit. Limburg Cycling was initiatiefnemer om GroenLeven en de Ronde van Limburg aan elkaar te koppelen. Kerabi Aslan vertelt namens GroenLeven: “We bedrijven topsport door elke dag keihard te bouwen aan de energietransitie. Dezelfde drive en energie ervaren we ook bij Limburg Cycling. Toen zich de kans voor deed om de Ronde van Limburg naar een hoger niveau te brengen, hebben we besloten om het bestaande partnership met Limburg Cycling uit te breiden en onze naam te verbinden aan de Ronde van Limburg.”

 

Voorzitter Bastiaan Laarmans van de Ronde van Limburg is content met de aanstaande samenwerking: “Als een van de weinige klassiekers had onze wedstrijd nog geen naamsponsor. In GroenLeven vinden wij een ideale naamsponsor die ons ondersteunt bij het verduurzamen van onze ronde, waar wij streven naar continuïteit en verdere verbetering van ons huidige concept. Wij willen de jeugdopleiding binnen de wielersport blijvend en kwalitatief hoogstaand vormgeven, waarbij we ook de breedtesport een duidelijke plek geven. Wij denken dat we GroenLeven niet alleen de nodige exposure kunnen bieden, maar ook in contact kunnen brengen met een interessant zakelijk netwerk. Verduurzaming is een zeer actueel thema dat onze directe omgeving en de wereld bezighoudt”. De Ronde van Limburg, die in 1948 voor het eerst werd verreden gaat om meerdere redenen een speciale editie tegemoet. Op zondag 12 juni zijn zowel start als finish vernieuwd. Op Sportpark de Haamen in Beek zal het startschot klinken en de finish van de klassieker, die uiteraard weer onderdeel uitmaakt van de Topcompetitie, zal in (wielerdorp) Buchten zijn. Een dag eerder wordt volgens traditie ook de vermaarde klassieker voor junioren, ‘Omloop van de Maasvallei’ verreden. 

GroenLeven en de wielersport
GroenLeven staat vooral bekend om zonne-energiebronnen met een innovatieve dubbelfunctie. Dus niet alleen op daken, maar ook boven vuilstorten, parkeerplaatsen, fruit en op water. Ook in Limburg heeft de GroenLeven inmiddels op meerdere plaatsen voet aan de grond gekregen, omdat bedrijven én overheden de grote kansen zien die dubbel ruimtegebruik biedt en de behoefte naar duurzame energieopwekking toeneemt. Het bedrijf ontpopt zich daarnaast ook steeds meer als waardevolle partner voor de wielersport. In Limburg is GroenLeven via Limburg Cycling partner van de Limburg Cycling Classics, meerdere verenigingen, de Wielerbaan Geleen en de Wintercompetitie. Maar ook andere nationale wedstrijden zoals het NK Wegwielrennen, EK veldrijden en de ZLM Tour kunnen rekenen op de steun van GroenLeven. 

Kijk voor meer informatie over GroenLeven op www.groenleven.nl en voor de Ronde van Limburg op www.rondevanlimburg.nl 

Meer informatie?

Bezoek de website van GroenLeven voor meer informatie www.groenleven.nl

VOLG ONS
OP SOCIAL MEDIA
#RONDEVANLIMBURG

EVENEMENTEN WIELERWEEKEND 2022

ZLM Tour
Heythuysen
Buchten

NL CRIT SERIES
FIXED GEAR SERIES

OMLOOP
VAN DE
MAASVALLEI

NIEUWELINGEN JUNIOREN
DAMES

READY2RACE
DIKKE BANDEN RACE

GROENLEVEN
RONDE VAN LIMBURG

Sponsoren & Partners

Omdat het voor ons niet mogelijk is om via de bank gepaste contanten coupures te bestellen, zijn wij genoodzaakt om prijzengelden digitaal over te boeken. Daar wij (ook via de KNWU) niet over alle rekeninggegevens en juiste tenaamstelling beschikken vragen wij jullie onderstaande formulier compleet in te vullen.

Het gaat om de winnaars van de Omloop van de Maasvallei nieuwelingen en junioren.