10/06 > 12/06/2022

3eETAPPE

ZLM Tour
Heythuysen naar Buchten

 • 10 juni 2022
 • Heythuysen
 • Buchten

UCI ProSeries etappewedstrijd voor UCI World Tour & (Pro)Continental Teams

Op vrijdag 10 juni rijdt het profpeloton van de ZLM Tour van Heythuysen naar Buchten. De twee dorpen in Midden-Limburg worden aan elkaar verbonden met een heuvelachtige rit op dag drie van de vijfdaagse etappekoers.

De Limburgse etappe vormt daarmee het laatste puzzelstuk in het etappeschema van de ZLM Tour. Net als voorgaande jaren is de ZLM Tour opnieuw dé ideale voorbereidingskoers voor sprintersploegen die enkele weken later willen scoren in de Tour de France. De verwachting is dat ook dit jaar weer diverse topsprinters aan de start gaan verschijnen in de ZLM Tour.

De start van de vrijdagse Limburgetappe vindt plaats in Heythuysen, gemeente Leudal. Gelegen tussen Weert en Roermond, is gemeente Leudal qua oppervlakte de grootste gemeente van Limburg. 

Vanuit het centrum van Heythuysen rijdt het peloton in zuidelijke richting, via Buchten, om de nodige hoogtemeters op te zoeken in het Zuid-Limburgse heuvelgebied. Na het ronden van de Camerig in Vijlen als zuidelijkste punt, koersen de renners snel weer terug noordwaarts, om met drie lokale ronden in Buchten te finishen. De finale van deze geaccidenteerde etappe is daarmee vlak en biedt zodoende opnieuw een kans voor de sprinters om hun trein op de rails te krijgen in aanloop naar De Tour.

Daarmee is het volledige etappeschema voor de ZLM Tour bekend. Komende weken zullen de exacte routes van de vijf etappes worden vrijgegeven.

Teams ZLM Tour 2022

De teams voor de ZLM tour van 2022 worden in de loop van 2022 bekend gemaakt.

Programma ZLM Tour 3e Etappe

00.00 uur

Programma volgt in de komende weken

Meer informatie?

Voor meer informatie en of vragen bezoek dan de ZLM Tour website of mail ons via profcycling@libema.nl.

Algemene inlichtingen

 • Hospitality paviljoen:
  Markt, Buchten
 • Start:
  Heythuysen
 • Finish:
  Dorpstraat, Buchten
 • Permanence:
  Buchter Markt
  6122 CC Buchten
 • Kleed- en wasgelegenheid:
  Sportplaza Het Anker
  Ankersweg 52
  6122 ET Buchten
  Telefoon: +31 (0)46 481 87 87
 • Anti-doping controle:
  Markt, Buchten
 • Medische Ondersteuning:
  Stichting Sportdokters.nl
  Telefoon: +31 (0)6 290 545 74
  info@sportdokters.nl

Route

VOLG ONS
OP SOCIAL MEDIA
#RONDEVANLIMBURG

EVENEMENTEN WIELERWEEKEND 2022

ZLM Tour
Heythuysen
Buchten

NL CRIT SERIES
FIXED GEAR SERIES

OMLOOP
VAN DE
MAASVALLEI

NIEUWELINGEN JUNIOREN
DAMES

READY2RACE
DIKKE BANDEN RACE

GROENLEVEN
RONDE VAN LIMBURG

Sponsoren & Partners

RONDE VAN LIMBURG UITGESTELD IN 2023, OMLOOP VAN DE MAASVALLEI WORDT OVERGENOMEN

Het bestuur van de Ronde van Limburg heeft voor 2023 helaas moeten besluiten om af te zien van de organisatie van deze wedstrijd, daar onder de huidige omstandigheden geen passend kwaliteitsniveau van de koers kan worden geboden.

Daarbij spelen zeker ook de aangescherpte eisen op het vlak van veiligheid een voorname rol. Er wordt nagedacht over andere organisatievormen en samenwerkingsverbanden om de koers uiteindelijk in stand te kunnen houden voor de regio en het deelnemersveld.

Na diverse gesprekken met de samenwerkingspartners uit 2022 is het bestuur verheugd te kunnen melden dat de organisatie van de Omloop van de Maasvallei zal worden overgenomen door Stichting BikePark Sittard-Geleen met medewerking van Stichting Wielercomité Buchten. De definitieve opzet wordt door Stichting BikePark Sittard-Geleen nader gecommuniceerd.
 
Hiervoor verwijzen wij naar de website https://bikeparksittard-geleen.nl
of voor meer informatie kunt u mailen naar info@bikeparksittard-geleen.nl