Zondag 3 maart 2024

Persbericht, 13-02-2024

De Ronde van Limburg belooft spektakel met 4x de Maasberg!

De Ronde van Limburg wordt geen gemakkelijke seizoensopener

Iedereen die wel eens in Limburg fietst hoeft maar een blik te werpen op de namen van de bekendste beklimmingen en zal direct zien dat dit geen eenvoudige opgave wordt:

De Keutenberg met 20% na 37km, de Gulperberg met 10% na 45km, de Cauberg op 73 km ook aan 10%, na 98km de  Snijdersberg met 15%, over de kasseien met 9% de Maasberg op na 102 kilometer en dan nog de Adsteeg op 106 kilometer. Die laatste 3 mogen de heren zelfs 4x overwinnen, om na 180 kilometer en net geen 2000 hoogtemeters te finishen op de Adsteeg.

Vroege beslissing mogelijk

Dat de wedstrijd misschien wel veel eerder voor veel renners beslist gaat worden bewijst de geschiedenis van de Ronde van Limburg. Hoewel de bekende namen in het oog springen zal de wedstrijd op de ‘kleinere’ klimmetjes beslist worden. Iedere inspanning gaat op dit parcours tellen.

Zo is de ‘Piemert’ van Slenaken naar Hoogcruts een gevaarlijk klimmetje. Op papier is de klim die na 53 kilometer begint niet zo spannend: 1 kilometer aan 5%. Maar het is een prachtige plek voor een aanval want het stijgingspercentage loopt op tot maar liefst 15%.

Wie daar sterk is kan zomaar op het podium staan, getuige de Strava KOM die hier op 2:00 minuten is gezet in de Ronde van Limburg in 2018 en nog steeds niet geëvenaard is. Kelvin van den Dool vloog er daar met 2 andere kompanen vol in en ging met zilver & de gedeelde KOM naar huis.

Benodigd wattage? 450 tot 500 watt.

Na dat pukkeltje blijft het 10 kilometer Limburgs vlak tot aan Banholt. Korte steile klimmetjes. Smullen! Wie zijn intervallen deze winter niet heeft bijgehouden gaat het dus lastig krijgen op dat stuk.

Richting Margraten kan er even op adem gekomen worden ter voorbereiding op het sluitstuk en het circuit. Dat draaien we op na 88 kilometer en dan begint het echte werk.

Met 4 rondes over het lokale circuit, waarop vooral de kasseien van de Maasberg pijn zullen doen, gaat iedere kilometer tellen.

Voor wie de voorpret in alle glorie wilt beleven, de GPX staat hier! 🙂

VOLG ONS
OP SOCIAL MEDIA
#RONDEVANLIMBURG

Contact

Vul hieronder het contact formulier in als u meer informatie wilt