Zondag 3 maart 2024

Persbericht, 07-02-2024

Sterke beloftenteams aan start Ronde van Limburg

Wie voegt zich als winnaar bij het rijtje illustere namen?

De Ronde van Limburg krijgt bij de terugkeer op de wielerkalender zonder twijfel een sterke winnaar erbij op de erelijst. Enkele van de beste beloftenteams van de wereld zullen op zondag 3 maart in Beek het vertrek nemen. De talenten van nu en de profs van morgen willen hun naam ongetwijfeld op de erelijst terugzien waarop onder meer Jan Janssen, Gerben Karstens, Leo van Vliet, Henk Lubberding, Ramon Sinkeldam en Johnny Hoogerland al een plekje vonden.

De wedstrijd maakt na enkel jaren afwezigheid een rentree als wedstrijd van de U23 Road Series. Dat betekent dat er achttien teams aan de start staan, die zich bij de Nederlandse en Belgische wielerbond inschreven voor de reeks. Het nieuwe organisatiecomité mocht ook twee wildcards uitdelen en die werden gegund aan Regioteam Zuid-Nederland en de Luxemburgse formatie Reguonall Ekipp Luxembourg. Daarmee zijn ook de talenten uit Limburg en uit de Euregio van een startplek verzekerd. Zij krijgen de kans zich te meten met maar zich ook in de kijker te rijden bij enkele topformaties.


Topteams aan de start

Uit Nederland staan enkele continentale formaties aan de start, soms in combinatie met een clubteam. Op die manier kunnen zoveel mogelijk wielerteams hun beloften kennis laten maken met de U23 Road Series en het hoge niveau dat hier heerst. De Nederlands afvaardiging bestaat uit Metec-Solarwatt, Devo Team DSM/DFVCT, VolkerWessels/Wilvo-De Kempen, Diftar-IJsselstreek, Parkhotel Valkenburg/Noord-Holland, JEGG-DJR Acedemy, WPGA/Swabo/Westland Wil Vooruit/Houttec/Giant Store Assen/NWVG/WV West-frisia/WCF/Peddelaars/Kannibaal, DTM/Merida Adelaar/De Mol/Van Arckel.

De Belgische formaties domineerden de reeks de afgelopen seizoenen. Hier verwelkomt de organisatie Soudal QuickStep Development Team, Wanty-RE UZ Technord, Lotto Dstny Development Team, Flanders, Bingoal WB Development Team, Basso-Team Dovy Keukens-FCC, , Mini Discar Cycling Team, RB Zelfvouw, Selectie Cycling Vlaanderen, , The Lead Out Academy, Urbano Vulsteke CT en VDM-Traiwobo Cycling Team. De afgelopen jaren wisten renners als Pepijn Reinderink (Nederlands kampioen bij de beloften in 2023) en Tibor del Grosso (wereldkampioen veldrijden beloften 2024) zich een weg naar het hoogste niveau te fietsen via teams van dit kaliber.

Op zondag 3 maart klinkt het startschot om 12 uur aan De Haamen in Beek en wordt er koers gezet voor 176 kilometer door het Limburgse heuvelland. De finish is voorzien op de bekende Adsteeg, waar vorig jaar Olympia’s Tour aankwam en al diverse keren een NK Wielrennen werd gehouden.

VOLG ONS
OP SOCIAL MEDIA
#RONDEVANLIMBURG

Contact

Vul hieronder het contact formulier in als u meer informatie wilt